Fira demokratin hundra år med #ViMåstePrata!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-04-28 09:14 CEST - Studieförbunden

- Nu är det klart vilka aktiviteter som kommer att genomföras med stöd från #ViMåstePrata under resten av 2021. Vi är mycket stolta över att kunna presentera program över hela landet, som både ska stärka demokratin och uppmärksamma att demokratin fyller 100 år. Alla hälsas hjärtligt välkomna! Det säger Kajsa Wiktorin, för #ViMåstePrata.

Ta politiken på allvar – demokrati i Europa kräver mer folkbildning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2014-05-06 10:25 CEST - Studieförbunden

I morgon inleds förtidsröstningen till Europaparlamentsvalet. I det senaste valet, år 2009, valde färre än hälften av svenskarna att rösta. Folkbildningsförbundet menar att satsningarna på pålästa och aktiva medborgare är något som måste intensifieras. ”Ska valdeltagandet vara högre om fem år behöver vi prata om påverkan och inflytande även mellan valåren” kommenterar Annelie Roswall Ljunggren.

Typiskt svenskt!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2010-09-10 17:20 CEST - Studieförbunden

Uppropet Typiskt svenskt samarbetar med Berghs School of Communication! Elever gör "viraler" för att sprida budskapet om allas lika värde. Se filmerna på internet via www.typisktsvenskt.se. Uppropet har initierats av Folkbildningsförbundet - studieförbundens intresseorganisation. Allt fler organisationer och företag ställer sig bakom uppropet för mångfald och mot intolerans.