Folkbildning och forskning tillsammans mot faktaresistens och falska nyheter

Studieförbunden backar kampanjen #hurvetdudet. Ökad kunskap om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle, det ställer Studieförbunden sig självklart bakom tillsammans med ett 70-tal organisationer. Initiativet är ett led av förra årets March for Science-mobilisering och samordnas av Vetenskap & Allmänhet.- Faktaresistens och falska nyheter behöver bemötas med

Studieförbunden backar kampanjen #hurvetdudet. Ökad kunskap om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle, det ställer Studieförbunden sig självklart bakom tillsammans med ett 70-tal organisationer. Initiativet är ett led av förra årets March for Science-mobilisering och samordnas av Vetenskap & Allmänhet.

- Faktaresistens och falska nyheter behöver bemötas med bildning, samtal och ifrågasättande, människa till människa. En stark folkbildning är nödvändig för en stark demokrati, säger Studieförbundens generalsekreterare David Samuelsson.

Lördag 14 april är det officiella startskottet för #hurvetdudet, med arrangemang och demonstrationer runtom i landet. 

Initiativets hemsida: https://hurvetdudet.nuStudieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50