Johan Fyrberg, ordförande, Studieförbunden i samverkan Fotograf/Källa: Ola Hedin

På ett extra årsmöte idag den 13 maj 2022 valdes Studieförbundet Vuxenskolans förbundschef Johan Fyrberg till ordförande för Studieförbunden i samverkan. ABF:s förbundssekreterare Annika Dahl valdes till vice ordförande.

- För mig har civilsamhället och dess engagemangskraft alltid haft en speciell plats. Jag ser fram emot att fortsatt arbeta med folkbildningens förutsättningsfrågor i rollen som ordförande för Studieförbunden i samverkan. Det är en ära att få driva folkbildningspolitiken till förmån för vår demokrati.

Det säger Johan Fyrberg med anledning av att han blivit vald till ordförande för Studieförbunden. Fyrberg var fram till valet tillförordnad ordförande.

Under de senaste åren har studieförbundens verksamhet blivit ifrågasatt från fler håll.

- Vi har gemensamt i branschen tagit ansvar för den kritiken och gjort stora insatser för att säkerställa att verksamheten genomförs på allra bästa sätt. Genom att säkerställa vår administrativa kvalitet kan vi nu fokusera på att bedriva verksamhet tillsammans med engagerade människor, föreningar och grupper runt om i hela Sverige, säger Johan Fyrberg.

Inom de tio studieförbunden möts en miljon individer varje år. Så vävs samhällsväven tät och tilliten stärks. 

Studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Hos oss möts människor med olika bakgrunder, intressen, åsikter och livsåskådningar. De tio studieförbunden har olika inriktning och profil – alla idéburna och utan vinstintresse. 

Studieförbunden har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra. 
 
Bildning förenar Sverige.Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50