Den tredje april är det urpremiär för en poddradio om folkbildning. En panel hämtad från studieförbunden tänker och tycker om frågor som är viktiga för verksamheten. Bland gästerna i programmen finns Erik Amnå (Folkbildningsutredningen) och Brit Stakston (Gilla! – en bok om social medier). Första avsnittet tar upp allmänheten och medias bild av folkbildningen.

Den tredje april är det urpremiär för en poddradio om folkbildning. En panel hämtad från studieförbunden tänker och tycker om frågor som är viktiga för verksamheten. Bland gästerna i programmen finns Erik Amnå (Folkbildningsutredningen) och Brit Stakston (Gilla! – en bok om social medier).

Redaktionen lyfter folkbildning och ideellt engagemang. De vill ge studieförbundens verksamhet större plats i digitala medier, och inspirera fler att sända poddradio. Bakom programmen står studieförbundens intresseorganisation Folkbildningsförbundet i samarbete med ABF, Folkuniversitetet, NBV och Studieförbundet Vuxenskolan.

Första avsnittet tar upp allmänheten och medias bild av folkbildningen. Gäst är Johan Orbe från SIFO.

Namnet är Folkbildningpodden eller #fbpod

Adress:www.studieforbunden.se/pod

Ämnen i programmen:

  • Bilden av folkbildning i media och hos allmänheten
  • Nyttan med folkbildning
  • Folkbildningsutredningen
  • Folkbildning i sociala medier
  • Digitalt lärande
  • Jämställdhet, tillgänglighet, jämlikhet

Programledare: Thor RutgerssonPanel och övrig redaktion: Julia Charleson, Carina Sommarström, Lotta Åberg

För mer information kontakta:Anna Morin, kommunikationsansvarig, 0702-51 91 46, anna@studieforbunden.se

Folkbildningsförbundet är de tio studieförbundens intresseorganisation. De tio studieförbunden är ABF, Folkuniversitetet, Ibn Rushd, Kulturens Bildningsverksamhet, Medborgarskolan, NBV, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan.Studieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50