Studieförbunden i Landskrona rustar sig för mångfald och öppenhet

Den 22 mars genomför Folkbildningsförbundet – de tio studieförbundens intresseorganisation – en heldagsutbildning i Landskrona. Utbildningen är en del av kampanjen ”Typiskt Svenskt”, ett upprop som inleddes inför riksdagsvalet 2010 och som i dagsläget skrivits under av 179 organisationer, bland andra Svalövs kommun och Sundsgårdens folkhögskola. Den genomförs i samarbete med Fores och Expo.

Den 22 mars genomför Folkbildningsförbundet – de tio studieförbundens intresseorganisation – en heldagsutbildning i Landskrona. Utbildningen är en del av kampanjen ”Typiskt Svenskt”, ett upprop som inleddes inför riksdagsvalet 2010 och som i dagsläget skrivits under av 179 organisationer, bland andra Svalövs kommun och Sundsgårdens folkhögskola.

-  Vi behöver stärka oss med kunskap och argument, för att kunna ta debatten mot krafter som inte står för öppenhet och tolerans, säger Annelie Roswall Ljunggren, Folkbildningsförbundets generalsekreterare.  Människors lika värde är folkbildningens gemensamma värdegrund och de här diskussionerna är något som studieförbunden möter dagligen. 

På förmiddagen presenterar Anna Rehnvall från tankesmedjan Fores forskning om invandring och på eftermiddagen kartlägger Alexander Bengtsson från Expo främlingsfientliga krafter. På utbildningen deltar studieförbundens personal, samverkansparters och andra engagerade personer i kommunen och civilsamhället. Utbildningen äger rum mellan 9.30–15.00 på Landskrona församlingshem, Artillerigatan 4.

En utbildningsdag har tidigare genomförts i Södertälje och Borlänge. Efter Landskrona står Mölndal och Karlskrona på tur.

För mer information kontakta: Annelie Roswall Ljunggren, generalsekreterare Folkbildningsförbundet, 070-694 60 38

Kajsa Wiktorin, projektledare Folkbildningsförbundet, 070-726 17 12

Alexander Bengtsson, Expo, 08- 400 319 82

Anna Rehnvall, Fores, 08-452 26 60

Läs hela uppropet på www.typisktsvenskt.se

Folkbildningsförbundet är de tio studieförbundens intresseorganisation. De tio studieförbunden är ABF, Folkuniversitetet, Ibn Rushd, Kulturens Bildningsverksamhet, Medborgarskolan, NBV, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan.Studieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50