Studieförbunden på plats vid Folk och Kultur

Vad har folkbildningen för betydelse för kulturen i Sverige? Hur mycket kulturaktiviteter runtom i landet sker egentligen genom någon av de tio studieförbunden? Kulturnytts tidigare granskning visar hur alltfler kommuner skär ned sina bidrag till studieförbunden, något som direkt och indirekt påverkar möjligheten till frivillig och ideell kulturutveckling.Studieförbunden åker till kulturkonferense

Vad har folkbildningen för betydelse för kulturen i Sverige? Hur mycket kulturaktiviteter runtom i landet sker egentligen genom någon av de tio studieförbunden? Kulturnytts tidigare granskning visar hur alltfler kommuner skär ned sina bidrag till studieförbunden, något som direkt och indirekt påverkar möjligheten till frivillig och ideell kulturutveckling.

Studieförbunden åker till kulturkonferensen Folk och Kultur (7-10 februari) för att diskutera, samtala om och visa på folkbildningens betydelse för kulturen tillsammans med Länsbildningsförbundet Sörmland. Besök oss på plats om du vill veta mer och följ oss på våra digitala plattformar. Vi ses i Eskilstuna!Läs mer om Studieförbundens seminarium under konferensen torsdag 8 februari och övriga aktiviteter: http://studieforbunden.se/evenemang/folk-och-kultur-ett-kulturpolitiskt-konvent/Studieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50