Kampanjen Digidel 2013 gör i mars ytterligare en kraftsamling för att få fler personer ut på Internet. Genom att ansluta sig till EU:s kampanj "Get Online Week" bidrar också Sverige till målet att under den första veckan i mars få mer än 100 000 nya internetanvändare i Europa. Studieförbunden m.fl. jobbar för att ytterligare en halv miljon svenskar ska använda Internet redan om tre år.

Kampanjen Digidel 2013 gör i mars ytterligare en kraftsamling för att få fler personer ut på Internet.  Genom att ansluta sig till EU:s kampanj "Get Online Week" bidrar också Sverige till målet att under den första veckan i mars få mer än 100 000 nya internetanvändare i Europa.

Ribban från kampanjresultatet 2010 har höjts. Då kom 68 000 personer ut på nätet under en vecka."Vi måste matcha den siffran varje vecka för de kommande fem åren för att möta mitt mål att halvera antalet européer som aldrig varit online ", säger Neelie Kroes, EU-kommissionär för den digitala agendan.

På bibliotek, lärcentra, studieförbund och folkhögskolor jobbar man intensivt för att ytterligare en halv miljon svenskar ska använda Internet redan om tre år. Alla som vill kan engagera sig i den gemensamma kampanjen Digidel 2013.

Målgruppen är stor. Rapporten ”Svenskarna och Internet 2010" visar att 1,5 miljoner svenskar aldrig eller sällan använder internet och e-tjänster. Och så många som varannan svensk känner sig inte delaktig i det nya informationssamhället.

Under kampanjveckan i mars kommer folkbildning och bibliotek att erbjuda ett stort utbud av internetrelaterade kurser, studiecirklar och föreläsningar. Då kan man exempelvis prova på läsplattor, surfplattor eller gå en ”våga surfa-kurs”. Man kan också ta del av föreläsningar om programvaror, ”appar” och digitalt musikskapande.

Presskontakt:Christine Cars-Ingels, 0709-72 79 94, christine@studieforbunden.seStudieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50