Folkbildningsförbundet lanserar den nya skriften Världens mest nyfikna folk i Almedalen. Den handlar om folkbildningens betydelse i Sverige. Kanske får du till och med svar på varför Sverige ser ut som det gör och varför svenskarna är som de är.

Folkbildningsförbundet lanserar den nya skriften Världens mest nyfikna folk i Almedalen. Den handlar om folkbildningens betydelse i Sverige. Kanske får du till och med svar på varför Sverige ser ut som det gör och varför svenskarna är som de är.

Folkbildningen är djupt förankrad i det svenska samhället, den är i det närmaste en del av den svenska folksjälen. Hos studieförbunden söker människor ny kunskap, och delar med sig av befintlig. Här ges också chansen att både uppleva och utöva kultur. Folkbildning erbjuder möten mellan människor som vill utvecklas.

Det är en del av inledningstexten. Sedan kan du läsa om världens mest upplysta folk, om världens mest engagerade, vetgiriga och nyfikna folk. Du lär också känna studieförbunden och deras folkbildningsverksamhet.

Världens mest nyfikna folk delas ut personligen av Folkbildningsförbundets representanter under Almedalsveckan. Skriften finns också att hämta 9 juli kl 16.30-18.30 på Strandgatan 27.

För mer information kontakta Christine Cars-Ingels, informatör, 0709-72 79 94Studieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra.


Kontakt


Niklas Frykman

Press- och opinionsansvarig

niklas@studieforbunden.se

070-713 31 50